AstrologR - Program de astrologie

23 aprilie 2019

Ansamblul Creației reprezintă un Tot, un Întreg, un sistem complet care are o structură holografică – adică este compus din mai mulţi întregi mai mici, fiecare asemenea cu Marele Întreg. Omul este şi el un astfel de întreg, fiind creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

Din acest motiv în om sunt prezente toate rezonanţele şi de aceea el este capabil să-L cunoască pe Dumnezeu (prin abandon total, necondiționat și identificator, și nu doar printr-o cunoaştere mentală, limitată prin însăși natura ei). Orice sistem întreg poate rezona, datorită asemănării, cu oricare alt sistem întreg şi, astfel, cu Marele Tot, cu întreaga Creaţie şi cu Dumnezeu. Astrograma este și ea un sistem complet, un întreg, o roată de energii (matṛkā – matrice). Pe baza acestei asemănări între Totalitatea Creaţiei, om şi astrogramă, se poate explica funcţionalitatea astrologiei, datorită rezonanţelor oculte care se pot crea între ele (toate fiind sisteme complete, întregi).

Alte sisteme întregi sunt, de exemplu, I Ching-ul, Tarotul sau Eneagrama. Unele din acestea se pot folosi în divinaţie, ca de altfel şi astrologia orară, tocmai datorită faptului că ele exprimă Întregul. Se consideră că nu este întâmplător că o anumită întrebare este pusă într-un anumit moment de timp. Astfel, într-un anumit moment, o etalare în Tarot sau o astrogramă orară descriu caracteristicile respectivului moment de timp. Momentul de timp este acela care a făcut să se nască întrebarea și tot el este cel care a determinat o anumită așezare a arcanelor de Tarot, de exemplu. Sistemul divinatoriu ales constituie deci suportul pentru răspunsul la întrebare. Aceste sisteme sunt însă cu mult mai mult decât un simplu instrument de divinaţie; ele sunt sisteme spirituale foarte profunde.

Pentru că și sistemul chinezesc I Ching descrie, ca și astrologia, calități ale timpului, se pot realiza anumite conexiuni între elementele astrologice (emisfere, cadrane, zodii, planete, aspecte etc.) și cele 64 de hexagrame. Sistemele astrologiei și I Ching-ului se pot îmbogăți astfel reciproc cu semnificații esențiale. Același lucru este valabil și în cazul corespondențelor dintre Tarot și astrologie. În Anexele B și C de la sfârșitul cărții Astrologie cauzală am sintetizat legăturile dintre arcanele majore din Tarot și elementele astrologice, respectiv dintre hexagramele I Ching-ului și elementele astrologice.

Din câte știu, nu a mai fost publicată vreodată o corespondență între cele 64 de hexagrame și elementele astrologice. Aceasta este o premieră în cartea  Astrologie cauzală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu