AstrologR - Program de astrologie

23 aprilie 2019

Despre planetele retrograde


Există o concepție, greșită, sau parțial greșită, în opinia mea, prin care se consideră că planetele retrograde sunt rele, aducătoare de karmă grea etc.

De fapt nimic din astrogramă nu este rău sau malefic, decât din perspectiva egoului sau a unui mental limitat. Totul este foarte bun, pentru fiecare dintre noi. Pentru că ceea ce este în astrogramă indică o anumită calitate a timpului care este cea mai bună pentru noi, pentru a ne învăța lecțiile și pentru a ne ajuta să ne desăvârșim într-un mod optim, deci cu minim de efort sau de suferință și cu maxim de rezultate.

Planetele retrograde au rolul lor. Acela de a interioriza energia corespondentă planetei. Cu alte cuvinte, o planetă retrogradă ne va susține cu energia ei pentru un demers interior, de cunoaștere de sine, de introspecție, în meditație. Da, este adevărat, nu ne va mai oferi așa de multă energie în activități exterioare. Ori pentru omul obișnuit, care nu urmărește și o dezvoltare spirituală, interioară, a nu mai putea face lucruri în exterior, unde el este exclusiv orientat, poate fi resimțit ca fiind frustrant...

Orientarea în interior a energiei o va pune pe aceasta în contact cu sfera conștiinței, și astfel energia acelei planete retrograde va fi rafinată și elevată.

Dacă un om a făcut greșeli în alte vieți cu o anume energie, simbolizată de o planetă, da, el poate avea nevoie să reevalueze acea energie, să și-o rafineze, ca să nu mai greșească în viitor și poate, din acest motiv, să aibă planeta retrogradă. Dar reciproca nu este valabilă.

Sunt oameni care au ca rost o transformare lăuntrică, spirituală, o muncă nu cu exteriorul ci mai mult cu interiorul. Iar aceasta nu neapărat pentru că ar fi făcut prostii în trecut, în alte vieți. Pentru aceasta ei au nevoie de o energie pe de-o parte mai rafinată, pe de altă parte mai interiorizată.

În ambele situații, energia planetei retrograde le este foarte utilă așa.

Desigur, pot fi diverse motive pentru care o planetă este necesar să fie retrogradă în astrogramă, dar aceastea pot fi înțelese luând în considerare întreaga astrogramă.

Singurul lucru corect, în opinia mea, care poate fi spus despre o planetă retrogradă, și care să fie întotdeauna valabil, este acela că ea interiorizează și rafinează acea energie, dar aceasta pentru un scop care poate fi diferit de la o astrogramă la alta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu