AstrologR - Program de astrologie

22 aprilie 2019

Cartea "Astrologie cauzală"


Cartea "Astrologie cauzală" are ca scop aducerea la lumină a unor elemente esențiale, arhetipale de astrologie care foarte probabil că au fost cunoscute în trecutul îndepărtat.
Necesitatea unei astfel de abordări a astrologiei în contextul actual al devenirii umane a fost în mod repetat și cu insistență subliniată de către Dane Rudhyar în articolul "De la astrologia umanistică la cea transpersonală" încă din 1975.
Dacă astrologia tradițională poate (sau urmărește mai degrabă) să răspundă unor întrebări strict materiale, de genul: când va avea loc un anumit eveniment, când va fi regele în pericol, câți copii va avea acesta, cum vor fi ei – sănătoși sau bolnavi, cum va fi un copil născut la o anumită dată, dacă va fi bogat sau sărac etc., astrologia personalității urmărește o descriere caracterologică a nativului, a defectelor și calităților lui. Dacă în vechime era practicat mai ales primul gen de astrologie, în vremurile noastre interesul s-a deplasat tot mai mult către al doilea tip de analiză.
Ceea ce numim astrologie tradițională vizează o interpretare arondată planului fizic (material) al Manifestării și răspunde unor întrebări de tipul „Când?” și „Unde?”.
Astrologia personalității, care oferă interpretări având ca prim scop descrierea caracterologică – ține oarecum de planul astral al Manifestării, căci răspunde unor întrebări care implică o descriere mai profundă a ființei nativului, a unor întrebări de tipul „Cum?”.
La ce folosesc însă informațiile unei astrologii a esențelor, arhetipale? Pentru a răspunde la întrebările de tip „De ce…?”. Din acest motiv aș numi un astfel de studiu astrologie cauzală, pentru că ar corespunde planului cauzal al Manifestării. Planul cauzal este planul ideilor pure, al esențelor și arhetipurilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu